hondenlosloopgebiedpietersberg.punt.nl
Nieuws van Tonnie en Jacqueline
 
Bericht van Jacqueline en Tonnie, van het burgerinitiatief
 
" Beste ondertekenaars van het burgerinitiatief, en natuurlijk alle hondenvrienden en sympathisanten van hondenlosloopgebied Sint Pietersberg.
 
Wij willen jullie hele fijne feestdagen toewensen en ook op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op onze berg. "
 
Lees hier verder ...

Reacties

hondenlosloopgebiedpietersberg op 24-12-2011 21:09
De tekst gekopieerd:

" Beste ondertekenaars van het burgerinitiatief, en natuurlijk alle hondenvrienden en sympathisanten van hondenlosloopgebied Sint Pietersberg. 

Wij willen jullie hele fijne feestdagen toewensen en ook op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op onze berg.
 
Afgelopen dinsdag is het burgerinitiatief tot behoud van het hele gebied afgewezen door de raad, omdat onze rechten als gebruikers en genieters nooit schriftelijk zijn vastgelegd. Maar er is ook goed nieuws!!!!!!
 
Vrijwel de hele gemeenteraad vindt het compromisplan dat er nu ligt absoluut ontoereikend. Het werd zelfs een dictaat genoemd. Om hier verandering in te brengen heeft de gemeenteraad drie dingen besloten. 

1.       De gemeenteraad wil dat de indieners van het burgerinitiatief, Tonnie van Mulken en Jacqueline Braun, ook aan de onderhandelingen over de toekomst van het hondenlosloopgebied gaan deel nemen.

2.      Elk compromis over het hondenlosloopgebied moet ter goedkeuring worden aangeboden aan de raadscommissie (deze geeft haar bevindingen door aan de gemeenteraad).

3.      Elke nieuwe overeenkomst met Natuurmonumenten moet in de toekomst door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

 In de loop van volgende week mailen wij een aantal voorstellen naar jullie door. Elk met hun voor- en nadelen erbij vermeld. Laat ons weten wat jullie ervan vinden. Uiteindelijk maken wij allemaal gebruik van dit gebied en wij willen graag aan de slag met het voorstel dat de meeste van jullie het beste vinden. We kunnen natuurlijk niets garanderen, maar we zullen ons sterk maken voor jullie wensen.
 
Heel fijne dagen,

Tonnie van Mulken en Jacqueline Braun."

hondenlosloopgebiedpietersberg op 24-12-2011 21:56
Artikel in de Zondagskrant van 25-12:
 


[klik voor groter]

Reacties op dit artikel in de krant:
 
Mooi zo!!!
 
Dankjewel Tonnie, en dankjewel http://www.aencmedia.nl/ e-paper.html
 
Ik lees nu voor de tweede keer " binnen de kaders die er nu liggen". Reken dus niet op al te veel aanpassing.
 
Dat zegt de wethouder. Maar nu gaat de gemeenteraad ook meekijken.
 
Ik heb de gemeenteraad niet binnen de kaders horen zeggen! Die waren niet blij met de kaders!    
hondenlosloopgebiedpietersberg op 25-12-2011 23:27
 
Tekst gekopieerd:

" Zou het toch nog loslopen met het hondenlosloopgebied?

Je kunt veel zeggen van de indieners van het burgerinitiatief om het hondenlosloopgebied op de Sint-Pietersberg in zijn huidige vorm te laten voortbestaan, maar niet dat ze niet democratisch zijn. Want Jacqueline Braun en Tonnie van Mulken, de drijvende krachten achter het 'burgerinitiatief voor behoud van het huidige hondenlosloopgebied op de Sint Pietersberg', blijven pal staan voor hun zaak. Met zijn tweeën willen ze echter niet beslissen. Ze verzoeken alle ondertekenaars dan ook met hen mee te denken.
Hun initiatief (ondertekend door meer dan duizend Maastrichtse burgers die het volstrekt normaal vinden dat de hond die ze hebben zijn of haar behoefte doet op het stuk grond waar de eigenaresse, de Vereniging Natuurmonumenten, ruimte wil laten voor een stuk natuurontwikkeling) werd afgelopen dinsdag nog afgeschoten door een ruime meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad. Vervelend natuurlijk, maar de initiatiefnemers zitten er niet echt mee, zo lijkt het. Er is immers ook goed nieuws, stellen Braun en Van Mulken in een boodschap op hun actiesite hondenlosloopgebiedpieters berg.punt.nl ,,Vrijwel de hele gemeenteraad vindt het compromisplan dat er nu ligt absoluut ontoereikend. Het werd zelfs een dictaat genoemd. Om hier verandering in te brengen heeft de gemeenteraad drie dingen besloten", aldus de indieners van het burgerinitiatief.
De gemeenteraad oordeelde dinsdag op een enkele fractie na dat het Maastrichtse El Dorado voor loslopende honden eigendom is van Natuurmonumenten en dat deze vereniging dus alle recht heeft om uit te maken wat er met het stuk grond gebeurt. Niettemin werd een motie aangenomen waarin gesteld werd dat indieners van het burgerinitiatief wél in de gelegenheid moeten worden gesteld deel te nemen aan de onderhandelingen over de toekomst van het hondenlosloopgebied.
Om dit goede nieuws in concrete actie om te zetten, krijgen de ondertekenaars van het burgerinitiatief de komende week een aantal voorstellen voorgelegd, zo beloven Braun en Van Mulken op de site. Bezitters van loslopende honden worden van harte uitgenodigd om te laten weten wat ze ervan vinden. ,,We kunnen natuurlijk niets garanderen, maar we zullen ons sterk maken voor jullie wensen", beloven de beide indieners van het burgerinitiatief.
Natuurmonumenten heeft plannen om delen van het hondenlosloopgebied om te zetten in heischrale graslanden waarin honden aleen nog mogen komen als ze zijn aangelijnd. De indieners van het burgerinitiatief betreuren de houding van Natuurmonumenten. Ondanks het compomis dat een onafhankelijke stichting (De Gebeete Hond) onlangs met deze vereniging bereikte, zijn ze van mening dat de Sint Pietersberg 'van ons allemaal is' en dat de bijna 10.000 honden in Maastricht toch ergens hun energie kwijt moeten kunnen. Alleen in dat geval zorgen ze niet voor overlast op andere plekken, aldus de indieners van het burgerinitiatief. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-12-2011 00:34
Reactie op facebook:
 
Super artikel! Het is alleen wel zo dat honden hier veel meer doen dan 'hun behoefte'.
Of wordt hier misschien met behoefte bedoeld: rennen en spelen en relaxen met soortgenoten?
hondenlosloopgebiedpietersberg op 27-12-2011 11:51
Artikeltje in de Limburger op 27-12:
 


Tekst gekopieerd:
 
" DAGBLAD DE LIMBURGER
dinsdag, 27 december 2011

LOSLOOPGEBIED
‘Overzicht van kosten Pietersberg’
door onze verslaggeefster

MAASTRICHT – De VVD-fractie in de gemeenteraad wil een overzicht van alle kosten die de gemeente tot nu toe heeft gemaakt om te komen tot een nieuw hondenlosloopgebied op de Sint Pietersberg. Meerdere fracties zijn gefrustreerd over het langslepende dossier. Onlangs eiste de raad via een amendement dat het uiteindelijke compromis eerst aan de politiek voorgelegd moet worden. Verder mogen de indieners van het burgerinitiatief om het losloopgebied te behouden voortaan meepraten.
Inmiddels hebben bewoners van de Sebastianenweg de raad laten weten niet gelukkig te zijn met het nieuwe ontwerp; ze vrezen voor overlast van blaffende honden doordat het terrein dichter bij hun huizen komt. Het buurtplatform Sint Pieter, Villapark Jekerdal liet eerder al weten niet gelukkig te zijn met de nieuwe terreinindeling. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 27-12-2011 13:17
reacties:
 
Gewoon laten zoals het nu is, al die bureaucratie brengt niks en kost bakken vol met geld, ze zitten daar hun eigen baantje veilig te stellen !!!
 
en het verzet groeit!
 
Ik snap het niet helemaal geloof ik, maar alles kost toch geld? Democratie kost geld. Om later -nog meer- gezeur te voorkomen moeten dingen nu goed uitgezocht worden. Lijkt me logisch.
Het gaat 'slechts' om een hondenlosloopgebied maar het is zo'n vreselijk leuk hondenlosloopgebied! Mag mijns inziens niet verloren gaan ..
 En ehm, dat transferium, dat kost pas veel geld!  
hondenlosloopgebiedpietersberg op 28-12-2011 20:54
facebook:
 
- Jacqueline Postmes dat kost vooral NM geld, tenminste in eerste instantie :) maar als die bureaucraten eerst eens hadden nagedacht voordat ze iets zouden zeggen dan hadden ze de gemeente, dus ons, we een boel geld kunnen besparen
 
reacties op de online Limburger:
 
- Barbara
Het dossier is helemaal doorgeslagen.Voor wat het tot op heden gekost heeft hadden we een extda agent of 2 kunnen inzetten.Maakte dezelfde mensen zich ook maar eens druk over de komende bezuinigingen. Er komt en is al meer dan genoeg braakliggend terrein voor de viervoeters! Zelf ook een dierenvriend!

- Wim
Gaan ze navragen wat de kosten voor onderzoeken zijn geweest voor een hondenlosloopgebied maar gaan akkoord met een duur onderzoek over windmolens Lanakerveld die er (als men alle fracties wil geloven) ook nooit zullen komen.
De VVD geeft meer om honden dan om burgers uit Caberg-Malberg?

- Nico
Wat een huichelarij, ze hebben toch zelf ingestemd om de St. Pietersberg gratis weg te geven aan natuurmonumenten op initiatief van groenlinks en de PvdA! En ze stemmen bij de windmolens ook met die partijen mee, wat kost dat onderzoek wel niet, terwijl net zoals bij het hondenlosloop gebied de overgrote meerderheid van de mensen dit niet willen. Punt uit. Maar ja... dat zijn plebs die niet tellen voor de heren en dames van het pluche...

- Leon
Geld over de balk gooien, daar is deze gemeenteraad zeer goed in. (jammer dat het nog zo lang duurt tot de verkiezingen) Stop dit onderzoek en ook dat naar de windmolens en steek dit geld in de WMO.
hondenlosloopgebiedpietersberg op 28-12-2011 23:06
Het hondenlosloopgebied laten zoals het nu is kost niets meer, alleen 1x per jaar maaien. Af en toe iets repareren aan hekwerk en poortje. Poortje hebben we trouwens zelf al gerepareerd. Regelmatig zwerfvuil opruimen doen wij ook al gratis. Natuurmonumenten moet eigenlijk heel blij zijn met ons!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
* Wie runt deze weblog?
 
 
* Foto's van hondjes op de berg 
 
 
Waarom het losloopgebied moet en mag blijven zoals het nu is:
 
 
 
 
 
* Wil je laten weten wat jij speciaal en leuk en onmisbaar vindt aan het losloopgebied op de Sint Pietersberg? Mail dan je mening en/of foto. Je reactie zal hier worden geplaatst
 
 
   
 
 
 
 
* Voor info mail stichting De Gebete Hoond  info@gebetehoond.nl
 
 
* Om op een bericht [log] te kunnen reageren klik op 'reactie' links onder het bericht
 
  
 
Links
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

  
 
Lady ziet het niet zitten om verbannen te worden naar een klein veldje
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl