hondenlosloopgebiedpietersberg.punt.nl
Donderdag overleg - plus kosten voorbereiding losloopgebied

" Beste liefhebbers van het hondenlosloopgebied.

 

Bedankt voor de vele reacties en jullie vriendelijke woorden. Aanstaande donderdag zal de eerste vergadering over het hondenlosloopgebied plaats vinden. Vanuit de gemeente en helaas ook vanuit de gebete Hoond worden wij onder druk gezet om alleen binnen de kaders van de oplossingrichting te onderhandelen. Wij zullen echter vasthouden aan de oplossing die de meerderheid van jullie heeft aangegeven wenselijk te vinden. En dat is met grote voorsprong voorstel 2 geworden.

Wij zullen zo spoedig mogelijk na de vergadering jullie op de hoogte brengen van de stand van zaken.

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline Braun en Tonnie van Mulken "
 
 

Reacties

hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 00:05
Reacties op facebook op het overleg:
 
Heel veel sterkte, jullie hebben sterke argumenten
 
Heel veel succes morgen! Jullie kunnen alle argumenten die Natuurmonumenten [en dus gemeente] heeft weerleggen. Jullie hebben zóveel kennis vergaard de afgelopen periode. Daar moet een keer naar geluisterd en gekeken worden door deze mensen!
[nemen jullie de drie presentaties mee????]
 
Ik zal voor jullie duimen... En zo gauw hij het geleerd heeft, Sil ook!
 
Ik heb de mensen van het burgerinitiatief gevraagd hoe en op welke manier de stichting hun onder druk kan zetten. Het antwoord moeten ze schuldig blijven. Zal morgen een harde dobber worden.  
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 00:08
 
 
De tekst van dit artikel gekopieerd:

" vrijdag, 27 januari 2012
LOSLOOPGEBIED Kosten van voorbereiding
Uitlaatgebied Pietersberg kost een ton

door onze verslaggeefster
MAASTRICHT – De voorbereiding van het aangepaste hondenlosloopterrein op de Sint Pietersberg heeft de gemeente Maastricht tot nu toe ruim een ton gekost. Dat blijkt uit een berekening die gemaakt is op verzoek van de VVD.
Volgens wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Ruimtelijke Ordening) zijn ambtenaren in totaal 1120 uur bezig geweest met de plannen voor het nieuwe losloopgebied, waarbij uitgegaan wordt van een gemiddeld uurloon van honderd euro.
Niet alleen zijn ambtenaren in een werkgroep met onder meer Natuurmonumenten en de Gebete Hoond geregeld in overleg geweest, er is intern tijdelijk een projectleider aangesteld om het proces te begeleiden. Verder zijn zeven keer formele vragen gesteld door raadsfracties die beantwoord moesten worden, los nog van informele vragen.
Verder hebben ambtenaren veel tijd besteed aan communicatie, onder meer via websites en nieuwsbrieven. Verder zijn informatiebijeenkomsten gehouden (kosten zaalhuur, gespreksleiding en dergelijke: bijna 1700 euro).
Daarnaast heeft de stadsadvocaat een aantal keer juridisch advies gegeven over de kwestie. Deze onderzoeken hebben in totaal 8000 euro gekost. De stadsadvocaat heeft onder meer bekeken of er juridische mogelijkheden waren om behoud van het huidige losloopgebied af te dwingen. De overeenkomsten tussen Natuurmonumenten en gemeente bieden hiervoor echter geen ruimte en ook aan het langdurige gebruik van het gebied door hondenbezitters kunnen geen rechten worden ontleend.
In totaal komen de voorbereidende kosten van de gemeente neer op 121.676 euro.
De grote lijnen voor de aanpassing van het hondenlosloopgebied zijn uitgezet en door de raad goedgekeurd. Een grote lob op het plateau wordt omheind om heischrale graslanden er een kans te geven. Het plateau is een van de weinige plekken waarvan de bodem geschikt is voor dit type begroeiing.
Het is de bedoeling om ter compensatie de voormalige paardenweien naast Chalet Bergrust aan het gebied toe te voegen. Er komen nieuwe paden, banken plus er moet een nieuw pad naar de ingang van het ondergrondse mergelgangenstelsel komen. Met allerlei partijen wordt nog overleg gevoerd over de precieze invulling van het nieuwe losloopgebied. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 00:11
Reacties op de kosten van voorbereiding van het losloopgebied tot nu toe:
 
misschien had de gemeente òf het losloopgebied in zijn huidige versie gewoon moeten handhaven, dan had het niks gekost, òf de gemeente had niet haar duurste personeel hierop moeten zetten, dan waren de kosten ook veel lager geweest...
 
quote: en ook aan het langdurige gebruik van het gebied door hondenbezitters kunnen geen rechten worden ontleend.....
 
En volgens mij staat er weer een fout in: de gemeenteraad is nog niet helemaal akkoord?
Maar hoe dan ook, t is heel veel geld, dat beter had kunnen worden besteed ...
Hopelijk wordt ervan geleerd de diverse belangengroeperingen vanaf het begin al bij een besluitvorming te betrekken.
 
Liesbeth Grootenhuis ‎@Hans Vi , ik ben het helemaal met je eens....... als het niet zo triest was geweest, zou het eigenlijk lachwekkend zijn.
 
Dit maakt wel duidelijk dat de Stichting er alles aan gedaan heeft om het maximale er uit te halen! Anders had de Gemeente niet al die moeite moeten doen.
 
Blij om te lezen dat mijn geld voor de hond nog ergens naar toe gaat dat met honden heeft te maken (een inkomstenberekening van het geld dat ze van hondeneigenaren krijgen ernaast zou wel zo eerlijk zijn)
 
het duurste stukje "gras" in maastricht
 
Froukje, das makkelijk. Wij brengen met z'n allen zo'n negen ton op aan hondenbelasting in Maastricht. Dus dan weet je wat ze nog over hebben.
 
nou, is dat juist om somige kosten post bij te trekken (sommige hebben toch een salaris op jaarbasis?)
 
En die informatiebijeenkomst in de StayOkay was er nooit geweest als niet 'Joris Dassen' tussendoor had gespeeld.        
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 00:12
Ik weet niet of ik dubbel moet liggen of huilen om dit stukje berichtgeving :-S Niet enkel hetgeen er geschreven staat (waarschijnlijk haalt iedereen hier op de pagina het met een paar goede argumenten zo onderuit), maar de toon! Ik ben ondertussen wel wat gewend door de Belgische politiek, maar dat sloeg me toch even met verstomming ;-)
 
Ik wil het wel komen maaien voor een ton per jaar
 
En zover ik weet staan de paarden nog steeds in de wei naast bergrust en is net zoals het transferium geen definitief besluit over genomen, dus ze proberen weer! Het zo te laten lijken alsof alles in kanne en kruiken is :s
 
Ik kan wel concluderen dat er niet geluisterd is naar de 4000 mensen die getekend hebben voor behoud van het huidige hondenlosloopgebied in de huidige vorm. De burger heeft het nakijken voor een stukje heischraal gras (als dat er ooit al wil groeien!!!) dat elders ook misschien had kunnen groeien door te plaggen!!! I.p.v. 121.676,-- uit te geven aan voorbereiding.
 
Hier word ik heel bedroefd van . Ik vind dit moeilijk te verkroppen .    
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 22:31
voor de ton die dat getouwtrek over het hondenloploopgebied heeft gekost had heel veel heischraalgrasland gekocht kunnen worden@jammer dat een simpel verzoek zoveel geld moet kosten......
 
- Carol Berghmans Ach ja Manon Fokke, zo zijn er nog wel meer dossiers waar geld bespaart had kunnen worden....
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
* Wie runt deze weblog?
 
 
* Foto's van hondjes op de berg 
 
 
Waarom het losloopgebied moet en mag blijven zoals het nu is:
 
 
 
 
 
* Wil je laten weten wat jij speciaal en leuk en onmisbaar vindt aan het losloopgebied op de Sint Pietersberg? Mail dan je mening en/of foto. Je reactie zal hier worden geplaatst
 
 
   
 
 
 
 
* Voor info mail stichting De Gebete Hoond  info@gebetehoond.nl
 
 
* Om op een bericht [log] te kunnen reageren klik op 'reactie' links onder het bericht
 
  
 
Links
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

  
 
Lady ziet het niet zitten om verbannen te worden naar een klein veldje
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl