hondenlosloopgebiedpietersberg.punt.nl
Persbericht gemeente: het definitieve plan
 
" Definitief plan hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg

Gesprekken tussen de betrokken partijen bij het hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg hebben een definitief plan opgeleverd. Op basis van suggesties en verbeteringen die hondenbezitters in de afgelopen maand hebben aangedragen is de oplossingsrichting geoptimaliseerd. Een gebruiksovereenkomst garandeert dat het hondenlosloopgebied ook in de toekomst blijft. "
 
Lees hier verder ...
 

Reacties

hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 22:02
Tekening van het 'definitieve plan' : klik
 
- - -
 
Het hele persbericht:

" Datum: 30 januari 2012

Persbericht

Definitief plan hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg

Gesprekken tussen de betrokken partijen bij het hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg hebben een definitief plan opgeleverd. Op basis van suggesties en verbeteringen die hondenbezitters in de afgelopen maand hebben aangedragen is de oplossingsrichting geoptimaliseerd. Een gebruiksovereenkomst garandeert dat het hondenlosloopgebied ook in de toekomst blijft. Ook vormen Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond en gemeente samen een beheergroep voor het gebied.

Gezamenlijke bespreking suggesties en verbeteringen

Bij het overleg waren de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Natuurmonumenten, stichting de Gebete Hoond, VVV Maastricht, Buurtplatform St. Pieter-Jekerdal-Villapark, Chalet Bergrust en de indieners van het burgerinitiatief betrokken. De indieners van het burgerinitiatief hebben mee onderhandeld maar geven aan zich niet te kunnen vinden in de oplossingsrichting. Een aantal aangedragen suggesties zijn verwerkt, enkele anderen worden in de beheergroep besproken. De aanpassing van het hondenlosloopgebied gebeurt in de komende maanden, tegelijk met de aanleg van de centrale parkeervoorziening.
 
Aanpassingen
Ten opzichte van het eerdere plan wordt de corridor verbreed van 20 naar 40 meter. De oppervlakte die daarmee gemoeid is, wordt gecompenseerd langs de rand van het hondenlosloopgebied. Daarnaast komt op de plek van de huidige parkeerplaats op de berg een voorziening voor kleinere honden. Het pad door de huidige paardenweiden wordt halfverhard aangelegd zodat de helling altijd goed toegankelijk is. En door de aanleg van maaipaden wordt een tweede wandelronde gecreëerd. Het drassige gedeelte wordt opgehoogd, en wellicht aangevuld met een waterpoel. Gezamenlijk wordt bepaald hoe dit er precies uit komt te zien.
Nabij Chalet Bergrust wordt wat meer ruimte gecreëerd ten opzichte van het terras. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 22:20
[tekening verkleind]
 
 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 22:25
Reacties op facebook:
 
Vind ik absoluut niet leuk!!
 
Ehmmmmmm ????
 
Het mooiste stuk gaat er gewoon uit voor heischraal gras! Verschrikkelijk!
 
Maar dit is een plan .. toch? Een plan dat nog afgeschoten kan worden???
 
Maar een plan is nog enkel maar een plan ... toch?? Kan nog afgewezen worden? Gemeenteraad??
 
Het plan mag wat mij betreft afgeschoten worden!! De lob eruit is gewoon veel te groot. Het overzicht is totaal weg. Gevaarlijk!!
 
is dat gele nu de hap die er uitgaat??????? 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 22:52
Oh wat erg ! En ik kan het kaartje rechtsboven niet lezen zo klein . Zou ik het misschien groter gestuurd kunnen krijgen , zodat de tekst wat beter leesbaar wordt ? Als het wordt wat ik vrees dat het wordt , wordt het 'n ramp !? Dit is eigenlijk niet grappig bedoeld .
 
Ja Anneke, dachten ze er bij de Gemeente, NM en Provincie ook maar zo over!! Het wordt een ramp!!
 
toch het gele gedeelte dan???
 
Het gele gedeelte zou eruit moeten gaan. Dat wat nu het hart is, en nog meer.
En dat terwijl niet gegarandeerd kan worden dat de nieuwe parkeerplaats gratis zal blijven
[de borden staan nu al ter hoogte van Bergrust]
 
vuilek zien ut, eventje helemaal geen gruutse mestreechteneer meer, en dan toch willen dat we sociale honden hebben, die gewoon nergens in mestreech welkom zijn
 
wordt dus voor ons nog meer naar st barbara lanaken en pietersheim
 
Mja, als de plannen allemaal zo doorgaan dan blijf ik ook wel vaker weg. Ik heb hier een prima buitengebied om de hoek. Daar mogen ze officieel niet los maar ja, er mag zoveel niet!!    
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 23:43
- Anne Kars Jammer dit. Ik had nog goede hoop toen we een voorkeur konden aangeven. Was dus allemaal voor de show.. :(
 
- Tonnie van Mulken ja Anne, wij wilden aantonen dat de meeste gebruikers van dit gebied liever een andere oplossing zagen, maar we hopen nu nog op de Gemeenteraad!!
 
- Maud Janssen Ik heb het natuurlijk niet van het begin gevolgd, maar waarom zijn deze plannen eigenlijk ontstaan? Is er ineens iemand op het lumineuze idee gekomen "we hebben nog wat grasland nodig"? Ik ken me niet van de indruk ontdoen dat er toch geld achter moet zitten, is het niet een verdoken subsidie die te rapen valt door het omvormen van een terrein naar "natuur", dan is het wel voor te verwachten inkomsten als zijnde een betaalde parkeerplaats. En als er daadwerkelijk geld achter zit, dan vrees ik dat zelfs de beste argumenten onder de tafel geveegd worden. Ik persoonlijk, vind het verschrikkelijk. Ik zie zoveel veranderen in positieve zin bij mijn hond doordat ze op haar gemak kan leren omgaan met andere honden.
 
- Jos Menten Helaas, de gemeenteraad wordt alleen maar geïnformeerd. Het college heeft dit besloten. En Tonnie, dat weet jij. Jammer dat jullie de mensen steeds foutieve informatie geven en valse hoop door ze plannen voor te schotelen zonder dat jullie die besproken hadden. En als het aan jullie had gelegen afgelopen donderdag was het gebied nog eens zo'n hele hap kleiner geweest. Ook dat vertellen jullie de mensen niet. Vind je niet dat ze recht hebben op eerlijke informatie?
 
- Anneke Coenen Ja Anne , voor de show . Heb je het programma ''slag om Nederland'' gezien vanavond ? Hoe Gemeente en Provincie hier met burgers omgaan , dat is niet meer democratisch .
 
- Tonnie van Mulken Precies Maud, het zijn achterkamertjes afspraken, subsidies enz. enz. Daar heeft de Gebeten Hoond geen weet van. Helaas!!
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 23:45
Jos, valse hoop? Jacqueline en Tonnie hebben geknokt om alternatieven aan te bieden aan gemeente / NM en om de boel nog om te kunnen buigen, weg van dit bovenstaande onzalige plan.
Kleiner maken was heel zeker niet hun bedoeling!
 
Yvonne , heel erg bedankt voor de link naar de foto . Als dit alles is wat er nog voor jullie en de hondjes overblijft ? Maar ik hoop dat...................
 
Maud, die laatste zin die je schreef over je hond die met behulp van het [grote] losloopgebied verandert in positieve zin ... ontroerend. Daar gaat hem om he ♥
 
Jos wij wilden geen kleiner gebied, wij wilden het laten zoals het was. Voor dit alles vechten was jullie taak geweest, daarom hadden wij een stichting opgericht en wij hebben proberen te redden wat er te redden viel. We hadden een team moeten zijn, maar helaas wilden jullie dit niet. Dit vind ik nog steeds onbegrijpelijk!!!
 
De gemeenteraad heeft op 20-12 per amendement Jacqueline en Tonnie naar voren geschoven om wél een meer gewenste oplossing voor het losloopgebied voor elkaar te krijgen. Want het compromis dat er lag was totaal ontoereikend, zo vonden alle gemeentelijke partijen.
De verwachting was dus dat er naar de inbreng van Jacqueline en Tonnie geluisterd zou worden. En dat is gezien bovenstaand plan dus blijkbaar niet gebeurd.    
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-01-2012 23:45
spijtig HEEL SPIJTIG dat ze dat de mensen en hun honden gaan afnemen !
 
ja, ik kan er ook niet over uit. Als ik zie hoe mijn hond groeit in haar karakter puur door op de berg te kunnen spelen met andere honden! Dan word ik boos door de kortzichtigheid van beleidsmakers :-S
 
Troost je Maud tis hier in België niet anders hoor maar wij komen ook zonder hond heel graag naar de berg. Ik ben bang dat dat in de toekomst allemaal gaat veranderen ......
 
Ik woon ook in België ;-) als ik de Pietersberg nu zie en hoe ik als kind kende, ...*zucht* ik had gehoopt dat men een beetje klaar was met de berg te vernielen.. Hier in de buurt kan je prachtig wandelen hoor, de hond kan loslopen, snuffelen,rennen, et
maar de berg is een aanvulling die ik hier gewoon niet kan vinden
 
ja wij vinden de berg en Maastricht in alles gewoon top .....
 
behalve de politiek van Maastricht dan ;-)      
hondenlosloopgebiedpietersberg op 31-01-2012 09:33
Ik denk dat iemand het amendement toch maar eens moet gaan lezen. Tja...
 
 
nog wat leesvoer!! 
 
Gebied voor kleinere honden? Hoe verzinnen ze het! Een hond is een hond, groot of klein, socializeren moet met alle soortgenoten kunnen. Vast niet verzonnen door een hondeneigenaar met kennis van zaken.
 
Nu heeft het zoveel geld gekost, en nóg meer energie, de gemeente Maastricht trekt hun plan en geven de burger het idee dat ze inspraak hebben, sorry hoor, maar dit voelde je aankomen, erg jammer voor een uniek stukje Maastricht, waar honden en mensen met elkaar kunnen socialiseren, het losloopgebied heeft een functie die door de Gemeente sterk onderschat wordt.  
hondenlosloopgebiedpietersberg op 31-01-2012 10:47
‎@Josmenten, weet jij, dat ik 11 jaar lang een a-sociale hond had, door slechte ervaringen in zijn jeugd elders en dat ik in mijn woonwijk werd weggekeken door mensen, mijn hond moest ik beter opvoeden en socialiseren, maarja nu inmiddels trpotse eigenaar van twee schatten, maar hoe ga je een pup socialiseren he??? met de weinige voorzieningen om los te lopen hier en het prachtigste gebied waar ze los kunnen wordt gewoon afgepakt door de kale kak van de stad. ik ben nu zo blij dat ons pupje nog vanaf 10 weken zoveel mooie nieuwe en vooral positieve contacten heeft mogen opdoen op stpieter en dat is straks al niet meer mogelijk, prop maar zoveel mogelijk honden dan in een klein stukje en dan toch sociaal blijven tja duhhhhh.
 
Ikwordt hiet werkelijk niet goed vanen moedeloos :(
 
GEMEEN(te) maastricht is um te jenke
 
Judith, ik vind dat toch wel een goed idee van een apart veldje voor de kleinere honden. Ik weet dat baasjes met kleine honden nu vaak wegblijven.
Ik ben dan wel weer zo dat ik hoop dat dat niet van het oppervlak af gaat van het grote losloopgebied hahaha
 
Stan, als we het echt aan hadden zien komen dan hadden we al deze moeite niet gedaan. Maar je blijft toch hoop houden in de werking van de democratie.
Trouwens, we hebben niet niks bereikt! Het losloopgebied mag blijven. Maar ben wel bang dat het op deze uitgeklede manier langzaam dood gaat bloeden en dan hebben we alsnog niks.
 
- Von Nie
Maud , deze plannen die de berg betreffen zijn jaren geleden al ontstaan. Er is toen weinig protest aangetekend en daarom heeft gemeente / Natuurmonumenten / provincie gewoon doorgezet. Maar nu vorig jaar mensen begonnen te beseffen wat er eigenlijk gaat gebeuren groeide het protest.
Officieel zijn we erg laat. Van de andere kant, dit is allemaal voortschrijdend inzicht [die term gebruiken ze zelf ook heel graag].
De argumenten die Natuurmonumenten en provincie gebruiken om 'het hart' uit het hondenlosloopgebied te halen zijn te weerleggen. Maar er wordt gewoon niet geluisterd. Ook niet nu er had moeten worden geluisterd [op aandringen van de gemeenteraad, democratie weetjewel]     
hondenlosloopgebiedpietersberg op 01-02-2012 00:13
Alle ter zake doende reacties onder berichten over het losloopgebied kopieer ik altijd naar de weblog. In de weblog-statistieken zie ik oa gemeente Maastricht voorbijkomen dus ik hoop dat ze zo uiteindelijk goed terecht komen :)
Mocht je niet willen dat ik reactie verder kopieer, wil je het dan aub aangeven? Mocht je willen dat gemeente, provincie, Natuurmonumenten meelezen met hoe je erover denkt geef dan aub nog een keertje extra je mening ;)
[ten overvloede: álle meningen zijn welkom! maar hou het aub netjes en respectvol]
 
Als de reacties helpen, mag je het zelfs in HOOFDLETTERS zetten van me ;-)
 
dit is dus neet mie normaal wat un stelletje actelijke hube veer hij in mestreeg in de gemeinte zitten haw dieg ze erm dan haow ieg ze stom gemeinte ger zeet bedaank
 
Als er iets positief is voor mij in dit hele verhaal is dat er staat dat wij (Tonnie van Mulken en ik ons hier absoluut niet in kunnen vinden. 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 01-02-2012 10:48
Reacties uit de mailbox [geanonimiseerd uiteraard]
 
- Goede morgen,
Wij geven de moed niet op, wij (jullie) zijn goed bezig.
Ik zou, sorry maar daar kan ik niets aan doen, dat gaat automatisch door mijn werk in het onderwijs: in de eerste zin veranderd op het einde met een "t" schrijven, want dit is geen voltooid deelwoord.
Het woord  "is" slaat op de eindconclusie.
Vriendelijke groeten
 
- Zelf ben ik geen hondenbezitter, vroeger wel mijn ouders. Ik ben katteneigenaar en vanaf vorig jaar experimenterend met een toom kippen, ofwel ook dierenliefhebber.De positie waarin de hondenlosloop aanhangers is geraakt, een positie van patstelling vind ik opmerkelijk. De gemeente is momenteel zowel eigenaar van het chalet Bergrust als van de ingang van het Noordelijk gangenstelsel. Toch proef ik alsof de gemeenteraad  cq burgemeesters en wethouders doen voorkomen alsof natuurmonumenten vanwege eigendom alle recht heeft om plannen door te zetten. Het gaat mijns inziens eerder om een wederzijdse samenwerking van zowel Natuurmonumenten om haar natuurdoelstellingen te realiseren en de gemeente om via de VVV inkomsten te verwerven uit entreegelden van rondleidingen voor stadspromotie. Los hiervan speelt de klucht af van de herinrichting van de helling aan de noordkant.
Ik vind het allemaal hoogst vreemd. Waarom al die veranderingen terwijl er in principe niets mis is met de noordelijke helling van de St Pietersberg en al die ophef over de behoefte een stuk heischraal grasland te realiseren. Er is niets mis met de huidige situatie, waarbij de honden bovenop de berg een eigen plek hebben. Als de plannen werkelijk richting een hondenweide gaan rondom het chalet Bergrust dan geeft dat ongetwijfeld voeding aan nieuw protest.
Toch dank voor het verzenden van alle mails en met vriendelijke groet,

- Helaas! We wachten maar weer af maareigenlijk stond het al vanaf het begin vast wat er ging gebeuren en houden ze ons allen aan het lijntje om ons maar in de waan te laten dat we hier nog ietsover te zeggen hebben.
In ieder geval bedankt voor de moeite!

- Jullie hebben 'je best' gedaan. Dank voor jullie inzet. Democratie kent z'n grenzen, en als je er in de praktijk mee te maken krijgt, blijkt dat nogal eens een rafelrand te zijn. Meestal door een grote behoefte aan persoonlijke macht en prestige van deze en gene. Zo zit de wereld, onze wereld, blijkbaar in elkaar. We zullen het ermee moeten doen. Sterkte met de verdere beslommeringen. En vooral: veel plezier, ondanks alles, mét de hondjes, op de berg!

- Een algemene burgelijke ongehoorzaamheid lijkt nog de enige mogelijkheid, maar in hoeverre je de achterban daartoe krijgt aangezet? In de praktijk pakt dat veelal anders uit! Wat is de volgende stap vlgns jullie?

hondenlosloopgebiedpietersberg op 01-02-2012 10:54
Tekst gekopieerd van artikel Maastricht Aktueel:
 
" Definitief plan Hondenlosloopgebied; indieners burgerinitiatief zien niks in opzet
Geplaatst op 30 January 2012

Gesprekken tussen de betrokken partijen bij het hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg hebben een definitief plan opgeleverd. Op basis van suggesties en verbeteringen die hondenbezitters in de afgelopen maand hebben aangedragen is “de oplossingsrichting geoptimaliseerd”. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Maastricht vanmiddag weten. Een gebruiksovereenkomst gaat volgens de gemeente garanderen dat het hondenlosloopgebied ook in de toekomst blijft. Ook vormen Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond en gemeente samen een beheergroep voor het gebied. De indieners van het recentelijke burgerinitiatief kunnen zich vinden in de oplossingsrichting van de andere partijen.

Overleg levert suggesties en verbeteringen op; burgerinitiatief ziet geen heil in overeenkomst
Het overleg vond plaats tussen de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond, VVV Maastricht, Buurtplatform St. Pieter-Jekerdal-Villapark, Chalet Bergrust en de indieners van het burgerinitiatief betrokken. De indieners van het burgerinitiatief hebben mee onderhandeld maar geven aan zich niet te kunnen vinden in de oplossingsrichting. Een aantal aangedragen suggesties zijn verwerkt, enkele anderen worden in de beheergroep besproken. De aanpassing van het hondenlosloopgebied gebeurt in de komende maanden, tegelijk met de aanleg van de centrale parkeervoorziening.

Aanpassingen
Ten opzichte van het eerdere plan wordt de corridor verbreed van 20 naar 40 meter. De oppervlakte die daarmee gemoeid is, wordt gecompenseerd langs de rand van het hondenlosloopgebied. Daarnaast komt op de plek van de huidige parkeerplaats op de berg een voorziening voor kleinere honden. Het pad door de huidige paardenweiden wordt halfverhard aangelegd zodat de helling altijd goed toegankelijk is. En door de aanleg van maaipaden wordt een tweede wandelronde gecreëerd. Het drassige gedeelte wordt opgehoogd, en wellicht aangevuld met een waterpoel. Gezamenlijk wordt bepaald hoe dit er precies uit komt te zien. Nabij Chalet Bergrust wordt iets meer ruimte gecreëerd ten opzichte van het terras. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 01-02-2012 10:55
 


Tekst gekopieerd van het artikel in de papieren Limburger:
 
" dinsdag, 31 januari 2012
SINT PIETERSBERG ‘Corridor’ iets breder - parkeerplaats op plateau plek voor kleine honden
Compromis hondenlosloopgebied
 
door onze verslaggeefster
 
MAASTRICHT – De parkeerplaats op het plateau van de Sint Pietersberg wordt een omheind gebied voor kleine honden. De verbinding tussen het hondenlosloopgebied bovenop en het nieuwe gedeelte op de paardenweien naast Chalet Bergrust wordt geen twintig, maar veertig meter breed. Verder wordt de helling goed toegankelijk gemaakt en wordt er enige afstand gehouden tot het terras van Chalet Bergrust. Dat zijn de belangrijkste aanpassingen in het compromis dat is gesloten over het losloopgebied. Eerder al werd besloten dat een grote lob uit het hart van het gebied wordt afgezet om heischraal grasland een kans te geven. Partijen als Natuurmonumenten, de Gebete Hoond en het buurtplatform onderhandelden de afgelopen weken nog over de exacte invulling van het aangepaste gebied. De indieners van het burgerinitiatief zijn niet gelukkig met het compromis. "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 01-02-2012 11:01
Verdere reacties:
 
wel een goed plan die afgezette plek voor kleine honden . ook goed voor pupjes, en verder is het gewoon belangrijk dat het blijft, en dat is heel wat beter dan optie 1 van natuurmonumenten want dan was het helemaal verdwenen.
 
Afwachten maar, troueens het zou niet helemaal verdwijnen
 
het zou blijven, op een onduidelijke lokatie in de meest uitgeklede vorm waar niemand blij mee was, maar goed maakt allemaal niet meer uit. gewoon eens kijken hoe het wordt en er iets leuks van maken lijkt me zinniger dan blijven hangen in wat niet gaat gebeuren. vanaf nu geeft dat niet meer dan een hoop kinnesinne en verspilde energie lijkt me. 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 02-02-2012 23:10
Spiros speelt fijn met grote , maar ook voorzichtig met kleine hondjes, echt leuk. Is hij nu groot of klein, volgends mij iets tussenin
 
Toch echt jammer dat dit zo loopt, en zonde van het hondenlosloopgebied. Ik denk dat Natuurmonumenten heel veel krediet verspeelt, ik hoor alleen maar mensen die hierom hun donaties en lidmaatschap opzeggen. Ik weet nog hoe ik vroeger ging vliegeren op de berg, of 's avonds en 's nachts met de school speurtochten afleggen, en tenslotte met mijn hond er ging wandelen tot zijn laatste dagen. En dan vraagt men zich af waarom de huidige jeugd gaat rondhangen; ze kunnen nergens meer heen.
 
ut blief gewoen kloete en nix aanders ut is um te jengkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeee
 
het ergste vind ik dat die mooie grote vlakte wordt afgenomen van het losloopgebied voor "heischraal gras"!
 
- Mie Krullie kom gewon naar de lommelse sahara.. ;)
in lommel..net over de grens... zaaalig daar.. me teen suuuper grote vijver waar ze kunnnn zwemmen... googlen.....
 
- Tonnie van Mulken is daar een hek omheen?   
hondenlosloopgebiedpietersberg op 02-02-2012 23:18
 
 
Tekst gekopieerd:

" Buurtplatform: 'Het was slikken of stikken'
Hondenlosloopgebied in twee delen geknipt

MAASTRICHT Het hondenlosloopgebied op de Sint Pietersberg wordt definitief in twee stukken geknipt.
De huidige uitlaatplek wordt verkleind ten faveure van kalkgrasland. Op de plek van de parkeerplaats op de berg komt een uitlaatplekvoor kleinere honden. Het pad door de paardeitweiden wordt halfverhard, zodat de helling goed toegankelijk is. Nabij Chalet Bergrustwordtwat meer ruimte gecreëerd ten opzichte van het terras. Dat zijn gemeente, provincie, Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond, VVV Maastricht en Chalet Bergrust overeengekomen. Buurtplatform Sint Pieter heeft met tegenzin ingestemd met de oplossing voor het omstreden gebied waar veel baasjes hun viervoeters uitlaten. Voorzitter Jean Wijsen: "We hebben onderhandeld met het mes op de keel. Iets anders was niet bespreekbaar. Het was slikken of stikken." De indieners van het burgerinitiatief, die ook aan de onderhandelingen meededen, weigerden de oplossing te accepteren.
Natuurmonumenten en stichting de Gebete Hoond gaan samen een beheergroep voor het gebied vormen. Een gebruiksovereenkomst garandeert dat het hondenlosloopgebied ook in de toekomst blijft. De aanpassing van het hondenlosloopgebied gebeurt in de komende maanden, tegelijk met de aanleg van de centrale parkeervoorziening, het zogenaamde transferium dat wordt gebouwd ter hoogte van het voormalige zalencomplex Fort Sint Pieter.

Sjak Planthof "
 
Marleen op 03-02-2012 09:17
"We hebben onderhandeld met het mes op de keel. Het was slikken of stikken." Zie hier verwoord het democratisch gehalte van de gemeente Maastricht!
hondenlosloopgebiedpietersberg op 03-02-2012 21:57
Nieuwsbrief 03-02 op de website van stichting Gebete Hoond .. klik

Gekopieerd:
 
" Beste hondenliefhebbers,

Hier vinden jullie de nieuwsbrief van de stichting ‘Gebete Hoond’.

De nieuwe tekening kun je hier bekijken en de nieuwsbrief van de gemeente kun je hier lezen.

Morgen, zaterdag 4 februari staat een interview met onze voorzitter in het regio gedeelte van de Limburger.

Wij wensen jullie veel lees plezier.

Het bestuur "

= = =


De inhoud van de nieuwsbrief gekopieerd:
 
" Dit is een nieuwsbrief van Stichting de Gebete Hoond.

De indieners van het Burgerinitiatief hebben ons e-mail-bestand een keer opgevraagd om mensen op de hoogte te brengen van het Burgerinitiatief en dit hebben we toen toegestaan. Ze zijn deze adressen echter blijven gebruiken voor hun actie en zodoende is er wat onduidelijkheid ontstaan over berichtgeving van de Gebete Hoond.

Maastricht 1 februari 2012
 
Beste hondenliefhebbers,

Op donderdag 27 januari is er een bijeenkomst geweest waarbij alle belanghebbenden van het hondenlosloopgebied (hllg) op de Sint-Pietersberg zijn uitgenodigd. Doel van de bijeenkomst was om tot een definitieve oplossing te komen voor het hllg op de Sint-Pietersberg.

Wethouder Gerdo van Grootheest deed de aftrap en gaf nog eens duidelijk aan dat er binnen de bestaande kaders naar een oplossing moest worden gezocht. Wat zijn dan die kaders?

Een groot, ruim hondenlosloopgebied, aansluitend aan de nieuwe parkeerplaats,
goed bereikbaar voor auto, voetganger en mindervalideHet wettelijk kader: Natuurmonumenten is als eigenaar van de grond verplicht om zich te houden aan de Natura 2000-wet. De Provincie (de toezichthouder van Natura 2000) heeft onderzocht en vastgesteld dat er op het plateau, midden in ons losloopgebied, planten voorkomen die beschermd moeten worden omdat ze anders uitsterven. Natuurmonumenten, als eigenaar, krijgt de opdracht om deze planten te beschermen en de natuurwaarden te verbeteren. Doen ze dat niet, dan volgt een boete.

Binnen deze kaders moest de hele club het met elkaar eens worden. Niet veel ruimte, maar eigenlijk wisten wij dat al omdat we al een paar keer met deze groep bij elkaar gezeten hadden. Dit heeft geleid tot het plan dat eind november is gepresenteerd. Tijdens de presentatie van het plan hebben alleen de tegenstanders zich laten horen, maar gelukkig hebben we daarna ook veel voorstanders gesproken of hun berichten gelezen. Een aantal van jullie heeft suggesties aangedragen om wat knelpunten die er nog lagen op te lossen. Een groot aantal daarvan is ingewilligd, zoals het verbreden van de doorgang in het midden (zie tekening). Die is nu twee keer zo breed geworden. Het pad op de paardenweiden wordt half verhard, zodat dit niet wegspoelt bij hevige regen. Het drassige gebied wordt opgehoogd en er worden nog maaipaden aangelegd.

Als je kijkt waar we twee jaar geleden stonden (het hllg moet weg!) en wat er nu is bereikt, dan vinden we dat we best tevreden mogen zijn met het resultaat. Natuurlijk is het niet leuk dat het middenstuk uit het gebied wordt gehaald, maar we krijgen er wel wat voor terug. Het wordt in oppervlakte niet helemaal gecompenseerd maar bij de herinrichting wel geoptimaliseerd, zodat de beschikbare ruimte groter wordt. Het gebied was eerst niet toegankelijk voor mindervaliden en dat wordt het nu wel. Deze gebruikers krijgen vier parkeerplaatsen aansluitend aan het hllg en de paden worden verhard om gebruik door rolstoelen te verbeteren. Daarnaast gaat een beheergroep zich verder bezighouden met de inrichting van picknicktafels en bankjes. Het gebied wordt goed omheind en hekjes worden weer gerepareerd.

Er komt een overeenkomst met de eigenaar van het gebied, de Vereniging Natuurmonumenten, de gemeente Maastricht en Stichting de Gebete Hoond, zodat het gebied gegarandeerd behouden blijft als hllg.. Dit is een heel groot pluspunt, vinden we, want alle processen en ontwikkelingen van de afgelopen tijd willen niet nog eens meemaken. Ze hebben al genoeg energie (en geld) gekost.

Wij willen iedereen die ons heeft gesteund en nog steunt, heel erg hartelijk bedanken, voor alle inzet, ideeën en bemoedigende woorden. Thanks!

En... we zijn alweer bezig met het volgende project: de Regenwatervijver in Amby. Bij de sportvelden in Amby wordt het United World College gebouwd en dat heeft tot gevolg dat er een stuk van het losloopgebied moet verdwijnen, samen met zo’n 78 bomen. In dat plan heeft de Gemeente ook een fietspad gepland, dwars door het hondenlosloopgebied. Dit moeten we zien te voorkomen, want dat is een heel onveilige situatie voor mens en hond. Genoeg werk aan de winkel. Kijk voor deze informatie op onze site in de weblog regenwatervijveramby.

Bestuur Stichting de Gebete Hoond.
P.S Ook nog de groeten van Toos en Henk "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 04-02-2012 00:26
Reacties hierop:
 
- Tonnie van Mulken De bijeenkomst was donderdag, 26 januari!!
 
Wat lees ik nu over emailbestand??? Die zijn destijds niet opgehaald door de Stichting en waren ook geen eigendom van de Stichting!! Jos hou nou eens eindelijk op met dat kinnesinne, wij hebben heel veel tijd en gestoken voor het behoudt van dit HLLG, dankzij het Burgerinitiatief kregen jullie nog die kans om die strook te verbreden!! Wij hadden liever het hele hart behouden!!
 
- Jef Bruin
Om even alle onduidelijkheid over mailadressen uit de weg te werken. Ik denk allereerst dat mensen prima kunnen lezen en zien wie hun een mail stuurt. Verder zijn de mail adressen afkomstig van het eerste formulier ter behoud van het hondenlosloopgebied, 3000 stuks! Toen was het duidelijk voor NM en de gemeente Maastricht dat zij onmogelijk het hondenlosloopgebied konden weghalen, omdat er te veel verzet was. Deze handtekeningen zijn merendeels opgehaald door; Yvonne (die wekelijks op haar fietsje alle adressen afging waar ze lijsten had achter gelaten), Ans, Peter, Marleen en ondergetekende. Vervolgens zijn deze ingevoerd in het gmail adresboek, door Peter, Ans en mij. Het wachtwoord van de gmail is, zonder ruggespraak, veranderd. Vandaar dat wij opnieuw het wachtwoord hebben gevraagd en gekregen. Dat een enkel mail adres in de tussenliggende periode is ingevoerd zal ongetwijfeld het geval zijn, zoals blijkbaar het mailadres van jou Trudi. Maar wij zijn gestart met een adresboek met bijna 600 adressen. Daar zijn er veel van afgevoerd, omdat zij niet klopte of omdat zij zo onduidelijk geschreven waren dat wij ondanks lang turen naar het mailadres toch niet de juiste lettertjes hebben kunnen ontcijferen. Ik hoop dat nu elke onduidelijkheid opgelost is :-).
hondenlosloopgebiedpietersberg op 04-02-2012 01:52
Wat die allemaal van plan zijn ? Ik vind het diep en dieptreurig !!!
 
Er is gedaan alsof de gewone man inspraak had.
Er kon gepraat worden over verandering binnen de kaders van het plan.Dus alleen binnen de lijntjes. Dir is typisch de hokjesgeest, die in het ene en de rest in het andere hokje. Belachelijk, dat mooie weidse gebied verkwanseld om de kas van een paar ambtenaren te spekken voor 100.000 euro. Hoera voor de democratie! Wassen neus.
 
Ik ben het met Tonnie eens, al deze onzin voor een veldje met heischraal grasland. Wie zit daarop te wachten?
 
- Jef Bruin
Ha Judith. Het was mijn voorstel om het voor kleine hondjes in te richten. Wat niet staat vermeld is dat het ook een picknickplaats wordt. Ik hoef je nu niet meer uit te leggen denk ik waarom dit gebied alleen geschikt is voor kleine honden die niet bij het eten kunnen komen. Bovendien pakken ze het ons ook weer af. Die restrictie hebben ze gemaakt als zou blijken dat er onvoldoende gebruik van wordt gemaakt. Dus je begrijpt wat er over een jaartje of twee gaat gebeuren. Heb gevraagd of wij het hart ook weer teug krijgen als hun $%$#%^@# plantjes niet groeien. Maar dat kan dan weer niet.
marleen op 04-02-2012 08:53
Dat de Stichting de Gebete Hoond chantabel is, dat weten we al langer. Blijken ze nu nog te jokken ook. Hoezo: "ons e-mail bestand?" Stuitend!!! Een oplossing bedenken waarbij je de 'rotzooi' in de voortuin van een ander dumpt vind ik persoonlijk verre van netjes. Gebrekaan dossierkennis en het echt begaan zijn met dit gebied heben tot dit slappe aftreksel geleid.Mensen in Amby... let op uw zaak. Voor je het weet ben je je vijver kwijt!
hondenlosloopgebiedpietersberg op 05-02-2012 00:09
over de nieuwsbrief stichting:
- Ckcs Charley Die openingszin bovenaan de brief is overbodig en onjuist. Jammer.
 
Tonnie van Mulken Inderdaad onjuist en overbodig en dan heeft de gebete hoond het over vijanden en modder gooien!! Gelukkig hebben wij dat nooit gedaan, wij hadden het steeds over de niet-communicatie van de Stichting, dat heeft totaal niets te maken met moddergooien enz.!
 
- Anneke Coenen Heb het vanaf verleden zomer allemaal , dankzij jullie tomeloze inzet , goed kunnen blijven volgen Jef . Met als resultaat dat ik 'n nog hogere pet van jullie op heb . Respect dus !
 
 
 
facebook:
Vandaag ben ik gelukkig weer naar "de berg" kunnen gaan samen met Winta. Leuk om te zien hoe ze meer zelfvertrouwen begint te krijgen. Vandaag speelde ze vrolijk mee in een bende van 5 honden! Ze werd zelfs gestalkt door een nogal hitsige labrador, (eigenlijk wel grappig want ze stalkt op precies dezelfde manier de buurhond die er af en toe genoeg van heeft). De vorige keer zocht ze nog continu beschutting tussen mijn benen in, nu beet ze van zich af en holde er lustig op los

- Von Nie Super he ♥♥
Ik zag Licia -getraumatiseerd en wel- ook opfleuren vanaf het moment dat ze 'op de berg' kwam. t Is een geweldige plek voor honden.
 
Het is niet alleen een geweldige plek voor honden, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook geniet van het gezelschap van de andere honden en hun baasjes :-D
 
- Catharina Xltoos
‎@Von Nie: Ik heb zelf geen hond meer, maar ik ben recent eens meegeweest in het hondenlosloopgebied, en ik was enorm verrast het is gewoonweg SUPER en gewoonweg broodnodig zo'n plek. Nou hoor ik dat er plannen zijn er een hele grote hap eruit te halen, ongelofelijk wat erg, het is net DIE plek die het hondenlosloopgebied voor de baasjes en voor de honden zo ideaal maken, als ze dat stuk weghalen is het heel anders en niet meer dat wat het zo ideaal maakt. Zo'n hondenloslooopgebied (op de manier waarop het nu functioneert) is echt heel heel hard nodig !!! Het is ook gunstig voor andere mensen die niet van honden houden, want doordat de honden op deze manier zo aan hun trekken komen bezorgen ze elders gegarandeerd geen overlast meer !!! Zo'n nieuw grasveld kunnen ze toch wel ergens anders beginnen, waarom al die toestanden om dit op te breken terwijl het zo goed functioneert en zoveel mensen er zoveel plezier van hebben?? en het is toch gemakkelijker een andere plek te vinden voor een nieuw aan te leggen uniek grasveld, lijkt me dan ook goedkoper te doen en minder mensen (en dieren) gederangeerd !!??
 Enfin, ik wens de mensen van het Losloopgebied op de berg good luck ermee!!
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
* Wie runt deze weblog?
 
 
* Foto's van hondjes op de berg 
 
 
Waarom het losloopgebied moet en mag blijven zoals het nu is:
 
 
 
 
 
* Wil je laten weten wat jij speciaal en leuk en onmisbaar vindt aan het losloopgebied op de Sint Pietersberg? Mail dan je mening en/of foto. Je reactie zal hier worden geplaatst
 
 
   
 
 
 
 
* Voor info mail stichting De Gebete Hoond  info@gebetehoond.nl
 
 
* Om op een bericht [log] te kunnen reageren klik op 'reactie' links onder het bericht
 
  
 
Links
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

  
 
Lady ziet het niet zitten om verbannen te worden naar een klein veldje
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl