hondenlosloopgebiedpietersberg.punt.nl
De berg wordt steeds kaler ..
Ondertussen wordt de St Pietersberg steeds kaler ...

En dat terwijl we alle bomen in en rond Maastricht zo hard nodig hebben om de lucht schoon te filteren.
 

 
 
Lees hier verder ...

Reacties

hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:13
Meer foto's [van vorige week]
 
  
 

 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:16
Ingezonden brief in de Ster van 8 maart over de luchtkwaliteit van Maastricht ...
 
 
   
 
Tekst gekopieerd:
 
" " Luchtkwaliteit

De stelling van Jeroen Janssen dat Maastricht één van de meest vervuilde steden van Nederland is, staat als een paal boven water! Zijn conclusie dat de burger vol onbegrip toekijkt op het broddelwerk dat de zelfbenoemde 'milieudeskundigen' van allerlei pluimage tot dusver op dit stuk laten zien, is dan ook van een ongekende treurigheid.
Wat te denken van een overheid die op minder dan 2 kilometer van het stadshart een vuilverbrander op het enci-terrein toestaat? Om nog maar te zwijgen van de ontzaglijke kaalslag die NatuurMonumenten op en rond onze prachtige Sint Pietersberg heeft gepleegd! Er staat nauwelijks nog een boom, terwijl een ieder weet hoe verschrikkelijk belangrijk bomen zijn voor het milieu en voor de luchtkwaliteit. En de Maastrichtse burger? Die mag straks een toegangskaartje kopen om langs strakke, omheinde, paadjes over het schrale design-grasland te lopen! Wie stopt deze waanzin? Over onbegrip gesproken!

M.H.A. Lahaye, Maastricht "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:20
Reacties op deze ingezonden brief [facebook]
 
- Von Nie Vind ik niet leuk natuurlijk!
 
Disneypamuk Witte Meiden ik ben het helemaal eens en vind het eigenlijk ook niet leuk dus
 
- Patriciarob Lusing Nicolaes geef toe is hier niet echt schoon.kijk naar de straten overal ligt rommel.ze willen het schoner maken nou zet dan geen dure vuilniszakken aan de weg of papier in dozen dat je later overal terugvind.alleen op die manier al een container een voor groen afval een voor het grijs afval dus overige en een voor het papier.je zult zien ziet er al veel netter uit.en bij bushalters grote vangnetten vinden voorbij gangers op fieten al interesant en gooien er dan alles in. in plaats van te kleine afvalbakjes die overvolzijn.dat zal al een stuk schonere straten geven.en meer bomen planten in woonwijken en plantsoenen.waar ik vandaan kom is dat allemaal en je vindt weinig rommel op straat en is veel groener en schonere lucht.en vindt dat zoals de berg dat dat op meerdere plaatsen in maastricht wel kan.ze bouwen hier maar.denk ook eens aan mooie natuur.wat zullen dan ook meer mensen dan gaan fietsen inplaats van de auto te pakken.dus ik ga voor meer groen en schonere wegen.
 
- Von Nie Het lijkt zo logisch om in en rond een stad met veel fijnstof veel bomen te laten staan. De meeste bomen staan volgens mij in het stadspark. Om de stad heen akkerbouw. De St Pietersberg had een groene[re] long kunnen zijn.
 
- Patriciarob Lusing Nicolaes daarom vindt ik dat eingelijk in elke straat wel een paar bomen moet staan .is gezonder ziet er gelijk mooier uit dan alleen maar blokken van beton huizen.ik wandel veel met mazzel en dan zie ik toch veel plekken dat ik denk waarom hier nou een bomen heerlijk die frisse lucht dan zul je ook meer volgels weer gaan horen.wie wil dat nou niet.smorgens wakker worden van mooie gefluit van vogels inplaats van autos .en vindt zo jammer dat er maar 1 plek is en dat is sint pieter waar je lekker tot rust kan komen.maar als het zo doorgaat is sintpieter niet zo lekker rustig meer.vandaar meerdere plekken.hoef niet al te groot te zijn.
 
- Maud Janssen Het is al langer gekend dat Maasticht en omgeving slecht scoort op het gebied van luchtkwaliteit. Het ligt in een dal midden tussen grote vervuilers als DSM, Enci, zware industrie van Luik, CBR,.... alleen al de CBR met zijn verbrandingsover (nodig om van mergel cement te maken), men is trots dat men nog nauwelijks steenkool gebruikt hiervoor. De alternatieven, veilig volgens ingenieurs vanwege de hoge temperaturen, zijn oude banden, vervuild slib, dioxinekippen, etc.... dit kan toch niet gezond zijn?! En de bomen die er nog in mijn omgeving staan worden stuk voor stuk aangetast door een korstmos dat gekend is om zijn voorliefde voor ammoniak (veeteelt). De meeste bomen gaan uiteindelijk kapot aan deze korstmos... Ik ben absoluut voor het behoud van bossen, en groen. Maar er mag langzaamaan ook meer werk gemaakt worden van alle Kyoto en andere normen die we maar steeds niet halen :-/
 
- Maud Janssen Eh, ik moet even zeggen, ik zeg dat de bomen kapot gaan aan korstmos, dit had moeten zijn de bomen met de korstmos gaan kapot. (of de korstmos de oorzaak is? of gewoon de vervuiling?)
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:23
 En ook de 'speelboom' bij Chalet Bergrust moet eraan geloven ...
 
  
 
De tekst gekopieerd:

" dinsdag, 20 maart 2012

BERGRUST Bosjes bloemen en houten kruisje op ‘plek des onheils’ ter nagedachtenis aan ‘stukje Maastrichtse historie’

Verdriet om een gekapte boom

De kinderboom bij Chalet Bergrust is niet meer. Tot grote teleurstelling van uitbater Michiel Scheepers. „Ze hebben per ongeluk het verkeerde gesnoeid.”

door Ruud Maas

Een houten kruisje met de met viltstift geschreven tekst 'Gemeente bedankt'. En drie in cellofaan gewikkelde bosjes bloemen. Twee roodgekleurde en een gele. Het is alsof vlak voor de deur van Chalet Bergrust op de Sint Pietersberg in Maastricht een ongeluk heeft plaatsgevonden. In zekere zin is dat ook wel het geval, al zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Sinds vorige week is de kinderboom verleden tijd. Het object, geliefd en beklommen door vele kinderen, werd woensdag omgezaagd. Uitbater Michiel Scheepers had zich er al bij neergelegd dat voor de deur enkele hoge struiken zouden verdwijnen, maar hij werd ‘behoorlijk pissig’ toen hij zag dat de geliefde boom - die volgens hem niet in de kapvergunning genoemd werd - omgehakt was. „De verkeerde boom dus. Per ongeluk? Het ergste vind ik dat de gemeente niet toegeeft dat ze een fout heeft gemaakt. Ik werk hier al 22 jaar en al sinds het begin wordt in die boom geklauterd. Het was een natuurlijk speeltoestel, door heel veel kinderen gebruikt. Laat ik het nog eens duidelijk zeggen: het ligt niet aan mij dat deze historische boom nu weg is.” Zelf heeft Scheepers nooit in de kinderboom gespeeld, maar hij vindt het wel behoorlijk zuur dat zijn zoontje van nu 3 jaar oud dat dus ook niet zal kunnen als hij ietsje groter is. Vader Scheepers had zich daar eigenlijk best op verheugd. Ook Pierre Jacobs en Annie Notermans, ze wonen net buiten Maastricht, vinden het doodzonde dat de boom weg is. Een van hun kleinkinderen speelde steevast in en rond de boom, terwijl hun honden met hun snuiten eveneens op ontdekkingstocht gingen. „Vaak gingen de kinderen niet eens mee naar binnen, maar bleven ze spelen. Ze verstopten zich, want zo’n boom is veel spannender dan een wip of een schommel. Kinderen keken ernaar uit om hier te kunnen spelen. Het is alsof deze boom zonder interesse is omgehakt.” Volgens hen is de ophef die is ontstaan volledig terecht. „We komen hier bijna elke dag om te wandelen. Als je iets verder de berg opgaat, hangen de bomen en hun takken over de weg. Daar doet de gemeente dan weer niets aan. Dit lijkt nattevingerwerk.” En nu? Scheepers heeft wethouder Gerdo van Grootheest gemaild en hij hoopt dat de gemeente met een voorstel komt om het leed te verzachten. „Te beginnen met het toegeven van de gemaakte fout. Daarna zullen we kijken of er een alternatief mogelijk is. Ik hoef geen spiksplinternieuwe speeltuin voor de deur, maar er zal toch heus wel ergens een speeltoestel in een loods liggen?”
Hoe dan ook, Jacobs en Notermans kunnen er met hun verstand niet bij. „Het is ongelooflijk dat je met de tekening in de hand de verkeerde boom omzaagt. Vraag je kinderen om een tekening goed te bekijken dan doen ze dat zonder moete, maar mensen die ervoor geleerd hebben lukt het niet. Misschien moeten we maar een minuut stilte houden ter nagedachtenis.” De gemeente Maastricht stelt dat volgens haar geen fout is gemaakt. Wethouder Gerdo van Grootheest laat via zijn woordvoerder weten dat in nieuwsbrieven is gecommuniceerd over de kap. „Die is nodig voor de te realiseren centrale parkeervoorziening. Om het broedseizoen voor te zijn is de kap nu al uitgevoerd. Anders had kap rond september plaatsgevonden.” "
 
 
Foto's ..
 
 
  
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:34
Reacties op facebook:
 
- Oscar Vermeulen nu nog wat bomkraters en dan is het fort weer in orginele staat teruggebr8 ;)
 
- Pieke Potloed Jèh ze mote nog mèr get miejjer aon die geitewolle zök euverlaot. Die kriege alles beijnao veur niks, en numme alles vaan us aof. 'T weurt tied tot de Mestreechtenere ziech goon reure en die hollenders oppe stadhoes terök naor bove sjikke.
 
- Oscar Vermeulen wat is het grote plan achter deze kaalslag?
 
- Von Nie Natuurontwikkeling of zo
 
- Elsa Hanssen Harold Verburgt ‎@pieke: zalle veer daan mer de kaar goon trekke en de politiek in goon?
 
- Pieke Potloed Nein daanke, iech verdeen mien cent liever mèt gewoen wèrreke.
 
- Elsa Hanssen Harold Verburgt Dao zit get in, ierlik en oprech zoe wie veer zien
 
- Riekie Thoma pieke daor hubs tiech groet geliek in....mestreech is mestreech neet mie......
 
- Richard Willem Peeters En dat is al lang aon de geng huur, joamer............
 
- Hans Hannepan trieste aanblik....
 
- Von Nie enorm triest
 
- Hans Hannepan ik liep daarstraks over de bieslanderweg; ook daar vindt momenteel een kaalslag plaats...
 
- Jef Bruin Héél triest, maar geheel naar de wens van natuurmonumenten. Dat bomen onze lucht zuiveren is ook volledig ondergeschikt aan hun wensen.
 
- Frank Koekebacker Er een 'Warzone' dus, maar dat hoort bij een fort, straks komen er ook nog wat loopgraven heb ik gehoord.....daar kun je dan weer je automobiel in parkeren, da's wel handig natuurlijk...:-)
 
- Chiara Bracke Hier kan ik me echt boos over maken:(
 
- Hans Hannepan was dit niet een plan van Groen-links?
 
- Frank Koekebacker Vraagje: Krijg je geen erosie als je alle bomen gaat kappen?? M.A.W ligt de berg straks niet voor mijn voordeur???
 
- Nathalie Kreemers Schijnbaar moet het goed zijn voor de natuur in de toekomst...ik vraag me alleen af in welk jaar ??
 
- Frank Koekebacker ‎2050 denk ik, maar daar hebben wij en onze longen niets meer aan :-)
 
- Von Nie Er is eerder al wel een probleem geweest met erosie door het kappen van de bomen op de berg.
Nou ja, er stond nu al niet zoveel meer he.
 
- Jef Bruin Ja erosie...natuurmonumenten wil testen hoe ver ze kunnen voordat de hele berg omlaag schuift. Bij de laatste opruiming op deze plek lag het puin tot bij het politie buro bij een goede regenbui.
 
- Von Nie Nou precies, in een stad met zoveel fijnstof in de lucht zou je denken dat ze zuinig zijn op elke boom? Er staan straks alleen nog maar een paar bomen in het stadspark ..
 
- Jef Bruin Ja bomen moeten eerst een vergunning indienen voordat ze wortel mogen schieten.
 
- Von Nie Of ze worden per ongeluk omgezaagd                      
 
- Kersti Schrijvers Jeetje wat is dit stom! Herplantingsplicht van een flinke boom.
 
- Disneypamuk Witte Meiden ik wordt niet goed, als je hoort hoe die bestuurders van ons land, maar roepen dat er vanalles behouden moet worden en, maar anderzijds alles na de kl#te helpen door hun acties, zelf goud verdienen door niks te doen en wat ze doen ook nog verkeerd doen, blijkt wel dat zelfs de vergunningen niet goed kunnen worden doorgegeven.
 
- Soraya Van de Vorle inderdaad stom herinplanting en wie gaat dat weer betalen......
 
- Veronique Bruijnzeels-Holtus ‎Gemeente Maastricht: ga eens bomen snoeien waar dat écht nodig is. Waar mensen klagen omdat ze jarenlang hinder hebben van véél te grote bomen en hun auto's besmeurd worden door die rotte hars die uit de bomen druipt doen jullie niks. Foei!!!
 
- Joke Sennajoey natuurmonumenten verdwijnen !!
 
- Soraya Van de Vorle nee veronique bruijnzeels dat kan toch niet dat kost te veel geld.....
 
- Marjo Bastings Snap niet hoe zoiets kan! Stelletje amateurs! Pff....
 
- Pieke Potloed Gemeinte Mestreech hè, loer mèr ins beij de veurige post vaan hondenlosloopgebied.  
 
- Marjo Bastings Heb het gezien. Snap niet hoe zoiets kan gebeuren!
 
- Ellen Borro wat un druijve...!!
 
- Pieter van den Berg jajaj heul perongeluk zeker... wat een prutsers zeg
 
- Hondenlosloopgebied Sint Pietersberg tekst in de krant van zaterdag 17 maart 2012 (De Limburger)

'Kinderboom omgezaagd'

door onze verslaggeefster
.......................... ..............
Maastricht - Elk kind dat ooit met zijn vader of moeder bij Chalet Bergrust heeft gespeld, is er wel eens ingeklommen. De bijna manshoge struik bij de zaak op de Sint-Pietersberg. De struik is nu echter weg. Gesnoeid door de gemeente, tot verdriet van de medewerkers van Bergrust. "Wij hopen dan ook dat de gemeente iets terug wil doen voor de kinderen." Volgens een gemeentewoordvoerder gaat dat niet gebeuren. "Voor deze kap is een vergunning afgegeven."
 
- Hondenlosloopgebied Sint Pietersberg Op de poster van Bergrust stond 'verkeerde boom!?!' maar het was dan blijkbaar toch wél de bedoeling???
 
- Marjo Bastings Dus 2 verschillende verhalen. Welke klopt????
 
- Marjo Bastings Ben benieuwd wat hier achterzit...    
 
- Jef Bruin Als het aan natuurmonumenten ligt staat er straks geen enkele boom meer. Leve de erosie. De ENCI is al geen haar beter. Het kadootje van weleer het ENCI bos is bijna verdwenen. En nu volgt de gemeente. De leveranciers van kettingzagen wrijven zich in de handjes...kasa!! Dat bomen onze slechte lucht zuiveren daar hebben deze instanties geen boodschap aan.
 
- Marcoen Postmes Tja, zoals ik al eerder aangaf, als er de statuten van Natuurmonumenten op na worden gelezen kun je met genoeg leden bestuur eruit knikkeren. Dus ondanks dat je tegen bent zou je lid moeten worden van NM om echt effectiefs iets te kunnen ondernemen.
 
- Jacqueline Postmes het was niet! de bedoeling dat deze struik eruit zou gaan, er is gesproken over die hele grote dan die erbij staat, maar die stond niet in de kapvergunning dus die bleef staan. de boedoeling was die boompjes die voor de heg op de helling staan, om die te rooie. ik zal de tekening die op FB staat dadelijk ff opzoeken en bij mij posten.
 
- Richard Willem Peeters Het akelige is dat die nu alsnog gekapt gaan worden, er is immers een vergunning voor, wel kaal hoor. Gaat er wellicht iemand daar bouwen? Iemand met een voiture van 170 mille?         
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:39
Meer reacties
[staan beetje door elkaar wegens meerdere foto's op verschillende plaatsen]
 
- Hans Hannepan nou ja, zeg! dit geloof je toch niet?
 
- Marjo Bastings Nou ja zeg.. Hoe durven ze! Zomaar de "verkeerde" boom omzagen!
 
- Angie Didden unbelievable
 
- Wilhelmien Bovy Te triest voor woorden!
 
- Disneypamuk Witte Meiden het moet niet gekker worden hier
 
- Irmgard Luijcks huh ...?
 
- Riekie Thoma jemeh jonges werkelijk....
 
- Riekie Thoma geloven jullie dat per ongeluk............
 
- Helen Vanopdehoek Ook een vorm van politiek maken...nahja...valt je niks meer van in van zoiets...
 
- Trudy Borgman Nou nou...oongeluifelik.
 
- Ricardo Theunissen Ja, en dan durven die Sjengen de dorpsbewoners ook nog BOEREN te noemen!
 
- Hondenlosloopgebied Sint Pietersberg Op de poster van Bergrust stond 'verkeerde boom!?!' maar het was dan blijkbaar toch wél de bedoeling???
 
- Jef Bruin
Als het aan natuurmonumenten zou liggen, zou er geen boom meer staan. Een kale heuvel waar erosie vrij spel heeft moet het worden. De ENCI is al geen cent beter. Het kadootje van weleer het ENCI bos is ook al zo goed als verdwenen. Dat wij bomen nodig hebben om onze slechte lucht een beetje te verbeteren is blijkbaar niet nodig. En nu sluit de gemeente zich aan. De fabrikanten van kettingzagen wrijven zich in de handjes.
 
- Stan Geraedts Nou ja zeg, dan doen ze eens wat, krijg je dit, hahaha, ook wel weer lachwekkend hoor !!!
 
- Hauben Inge En ik die dacht dat zulke dingen enkel in België konden ;o)
 
- Stan Geraedts Daar braken ze idd. per ongeluk het verkeerde huis af, LOL, gelukkig hebben we Bergrust nog !
 
- Richard Willem Peeters Volgens mij nestelden er twee paartjes korenwolfjes in die "struik", jammer, ze zullen inmiddels wel opgevreten zijn. Snap natuurmon. niet normaal blazen ze stoom voor elke brandnetel.
 
- Angelina de Jager ómg wat een fouten maken ze toch !Arme kindjes
 
- Anneke Coenen Te stom om los te lopen !
 
- Maria Maassen ja zo gaat dat in deze drukke tijd.... 
 
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:43
Meer reacties:
 
- Veronique Vanderput nou ja zeg...mijn dochter zal dat niet leuk vinden! ongelooflijk!
 
- Riekie Thoma volgens mij zogenaamd de verkeerde ze liegen alles bij mekaar als het hun uitkomt
 
- Edith Piekart per ongeluk expres?
 
- Jef Bruin Ik denk ook per ongeluk expres!
 
- Jacqueline Postmes zeker per ongeluk expres    
hondenlosloopgebiedpietersberg op 26-03-2012 14:46
Nog een ingezonden brief, in de Limburger, en reacties:
 
- Tonnie van Mulken

Ik ben het helemaal met onderstaande ingezonden brief eens.
Beleidsmedewerkers, wethouders enz. uit hele andere streken en land, bepalen voor ons Maastrichtenaar hoe de berg er moet gaan uitzien!! Vreselijk.
 
- Anneke Coenen ‎"t Geit miech ouch allemaol aon mien prij . Dit heet allemaol niks mie te make mèt veuroetgaank ! Dit is aofgaank , aoftakeling vaan eus sjoen aajd Mestreech , dinger die veer zelf noets zoe gewèld hòbbe . De Berreg , de Beukeboum op Cas. Slavante (al waor 'r kraank) , noe dee boum bei Bergrust . Wat zal us nog mie aofgepak weure ???
 
- Tonnie van Mulken Vraag dit maar aan wethouder Gerdo van Grootheest en zijn medewerker(s)!!!!
 
- Tonnie van Mulken Ik word echt "kotsmisselijk" van de beslissingen van de Gemeente Maastricht over de Sint Pietersberg!!
 
- Anneke Coenen Het is zijn geboortestad waarschijnlijk niet Tonnie .
 
- Tonnie van Mulken Dat is nu juist de pest. Hij voelt niet wat Maastrichtenaren voelen!!
Er zijn mensen die proberen dit aan zijn verstand te peuteren, maar helaas, zonder resultaat!!
 
- Anneke Coenen Is erg hoor , die vent . Hier wordt je moedeloos van !
 
- Disneypamuk Witte Meiden ik wordt er verdrietig van, hoe kan het toch dat het ziekteverzuim hoger wordt en meer en meer mensen depressief worden of doordraaien, nou...........! waar kun je nog helemaal genieten van rust en je passie? mijn passie, mijn honden....; tja... ga je naar de berg, nemen ze een stuk er van weg, ga je naar belgie woren ze vergiftigd, elders moeten ze aan de lijn, de kinderen kunnen ook niks meer.......
 
- Disneypamuk Witte Meiden ik tel af.................. in juli is het weer tijd voor twee weken texel en genieten van intense rust en vrijheid. ik heb het weer zoooooo nodig
 
- Helen Vanopdehoek ben het ook met de brief eens...hoewel ik vroeger met de honden op de berg kwam en nu niet meer is hetzelfde hier aan de geuselt..bomen weg..vijver weg..een tunnel waar ik niet om vraag..ja tuurlijk komt er een vijver terug en worden bomen aangeplant..maar waar het zich om gaat is het word ons opgelegd..mensen die dit soort dingen uitprakkezeren zijn waarschijnlijk nooit ter plaatse geweest en ze zullen der niet minder om slapen ook..is iets om ook verdrietig van te worden....:(
 
- Marjo Bastings Idd ik herinner me St.Pietersberg als een grote open zonnige vlakte!!! ♥
 
- Judith Wolters ook ik dwaalde erv regelmatig rond in mijn jeugd..succes
 
- Koert Barto Hij is prachtig!!
Politiek en ambtenaren zijn er niet voor de mensen! Wij zijn er voor hun brood            
hondenlosloopgebiedpietersberg op 27-03-2012 00:43
Morgen Boomfeestdag! Samen met de kinderen in Limmel-Nazareth en @AlbertNuss bomen planten bij kasteel Jeruzalem. #groenermaastricht

 

 
- - Tonnie van Mulken 
Boomfeestdag!! Niet voor Bergrust!! Of, laat de kinderen een nieuwe boom planten bij Chalet Bergrust op de plek waar de Gemeente "per ongeluk" de speelboom heeft gekapt!!
 
-  Gerdo van Grootheest 
‎@Tonnie Voor de aanleg van de centrale parkeervoorziening op de Sint-Pietersberg is het nodig dat een aantal bomen en struiken op de noordflank van de berg worden gekapt. De boom waar jij het over heeft, was er daar één van. Overigens is daarvoor formeel een vergunning aangevraagd, en verleend. Ook wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende speelmogelijkheden houden aan die kant van de berg. Daarom bekijken we samen met de uitbater van Chalet Bergrust de mogelijkheden voor (natuurlijke) speelvoorzieningen in die buurt.  

- Tonnie van Mulken 
Maar er zouden volgens dhr.Canoot toch alleen een aantal populieren worden gekapt. De speelboom was toch geen populier!!! Er is een kapvergunning afgegeven voor Luikerweg ongenummerd en Chalet Bergrust heeft wel een nummer! Er klopt dus iets niet!! Dit stond in de Ster: 6212 EV, Luikerweg ongenummerd, het kappen van bomen en rooien van opgaande beplanting, 11-1196WB, 03-01 (WB02). Communicatie?????  

- Tonnie van Mulken 
Trouwens bovenstaande was ook gezegd op de bijeenkomst van 31-01 door dhr.Canoot, een aantal populieren!!!
op 28-03-2012 21:48
WEG MET NATUURMONUMENTEN!
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-03-2012 11:27
 
Ingezonden brieven in de Limburger:
 
  
 
Tekst gekopieerd:

" dinsdag, 27 maart 2012

Groen?

Verdriet om een gekapte boom (20/3)

Kappen van kinderboom ten faveure van parkeerplaatsen voor auto’s... 
GroenLinks-wethouder Gerdo van Grootheest... Groen?

P.M.M. Lemeer, Maastricht "
 
 
 
Tekst gekopieerd:

" dinsdag, 27 maart 2012

Allebonneur: Bomen (22/3)

Triest

Heel goede, maar eveneens trieste column van Ivo Kok. Hij geeft aan dat de bomen in Maastricht het heel moeilijk hebben en dat de gemeentelijke beleidsmakers graag (of per ongeluk?) de botte bijl hanteren. Dat is zeker ook het geval in Eijsden. Zo hebben aan de Breusterstraat onlangs weer drie bomen het veld moeten ruimen, omdat er wellicht bladeren zouden kunnen vallen op geparkeerde auto’s bij het nog te bouwen winkelcentrum. De vele lege plekken in Eijsden bieden een trieste aanblik waar je het liefst met afgewend hoofd passeert. Hopelijk gaat het gemeentebestuur nog iets herstellen van de aangerichte schade en worden de lege plekken gauw gevuld met veel en grote bomen.

Maria Janssen-Rutten, Eijsden "
hondenlosloopgebiedpietersberg op 30-03-2012 11:34
Reacties:
 
- Jef Bruin Groen zodra het in hun straatje past...maar als natuurmonumenten subsidie kan ontvangen voor natuurgebieden moeten bomen, mensen en honden wijken. Tja alleen groen wat in hun plannen past. De natuur moet zich maar aanpassen.
 
Waar komt die bomen haat toch vandaan?
 
- Sietske van der Veen De zorg van Maria is ook de mijne: Ik woon nu 16 jaar in Eijsden, en heb sindsdien bomen, boomgaarden en kilometers meidoornhagen in sneltreinvaart zien sneuvelen. De gemeente lag/ligt niet echt wakker van het verlies van het groene aanzicht volgens mij. Een slogan voor de laatste uitbreiding: Nw. Poelveld, is "Wonen in het Groen, en de Bakker om de Hoek". Een aanfluiting! Bij mij in de buurt liggen vier bouwkavels al jaren braak. Als buurtbewoners daar bloemen zaaien en planten, voor een wat vriendelijker aanzicht, wordt dit vlak voor de Bronk genadeloos afgemaaid. Want de boel moet er wel "netjes bij liggen"...(Sic) Dit geldt ook voor de bermen die dan net gaan bloeien. Terwijl het traditie bij de Bronk is om een ruikertje van wilde kruiden (de soorten hebben symbolische betekenis), aan de vlaggenmast te hangen. Je ziet dat mensen dan maar tuinplanten ophangen bij gebrek aan beter, en kennis. Pure armoede is het! Mijn hoop is dat de recente samengang met Margraten het tij doet keren. Ken hun beleid verder niet, dus afwachten maar...
 
- Diana Hedrick zo heb ik mij altijd (jaren) afgevraagd wat in hemels naam heeft gem. Maastricht tegen bomen. Ze verzuiveren de grondwater zowel als lucht ...maar elke keer weer hupseke afgekapt of uitgerukt. grrrrrr
 
- Kitty Jehae inderdaad een trieste bedoening.....
 
- Enne Leijten Tja, het wordt er allemaal niet GROENER op :-(
 
- Marleen Doensen Zou NS er iets met te maken hebben? Natte bladeren syndroom?
 
- Cin Donnie Tony Ik weet hoe de gemeente het goed kan maken
ENCI SLUITEN !!! Meer bomen planten van onze berg afblijven!!!
 
- Marjo Bastings Kan ik me in vinden! (bovenstaande)
 
- Ingrid Vroemen Kom eens kijken bij het hondenlosloopgebied Terblijterweg (Amby) Gemeente is daar ook flink tekeer geweest met het kappen van bomen.. zo zinloos, zo jammer...

- Mayke Oakes-Broekhuijsen Tja, die berg asfalteren met bomen is nie zo gemakkelijk, he? Natuurlijk moeten die vieze rommelmakers eruit! Waar zijn ze mee bezig in Maastricht?!
 
- Joke Sennajoey als je maastricht ingereden komt met de auto lijkt het net een bouwput waar in je terecht komt....... us sjoen mestreechhhhhh !!!!
 
- Sietske van der Veen Als het klimaat nog verder opwarmt en de toplaag van de Pietersberg begint af te stuiven zullen we die bomen nog erg gaan missen..
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
* Wie runt deze weblog?
 
 
* Foto's van hondjes op de berg 
 
 
Waarom het losloopgebied moet en mag blijven zoals het nu is:
 
 
 
 
 
* Wil je laten weten wat jij speciaal en leuk en onmisbaar vindt aan het losloopgebied op de Sint Pietersberg? Mail dan je mening en/of foto. Je reactie zal hier worden geplaatst
 
 
   
 
 
 
 
* Voor info mail stichting De Gebete Hoond  info@gebetehoond.nl
 
 
* Om op een bericht [log] te kunnen reageren klik op 'reactie' links onder het bericht
 
  
 
Links
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

  
 
Lady ziet het niet zitten om verbannen te worden naar een klein veldje
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl