hondenlosloopgebiedpietersberg.punt.nl
Nieuwsbrief van de gemeente
In de mailbox:
 
" Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van de gemeente Maastricht en Natuurmonumenten over de Sint-Pietersberg. In deze editie worden de volgende onderwerpen behandeld:

- Informatiebijeenkomst ENCI-gebied
- Laatste fase restauratie Fort Sint Pieter vordert
- Actie: een kijker voor de berg
- Voorbereidingen centrale parkeervoorzienin
- Definitief plan hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg "
 
Lees hier verder ...
 

Reacties

hondenlosloopgebiedpietersberg op 02-03-2012 23:48

Helaas is enkel onderstaand artikel letterlijk uit nieuwsbrief te kopieren:
 " Definitief plan hondenlosloopgebied
Gesprekken tussen de betrokken partijen bij het hondenlosloopgebied Sint-Pietersberg hebben een definitief plan opgeleverd. Op basis van suggesties en verbeteringen die hondenbezitters in de afgelopen maand hebben aangedragen is de oplossingsrichting geoptimaliseerd. Een gebruiksovereenkomst garandeert dat het hondenlosloopgebied ook in de toekomst blijft. Ook vormen Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond en gemeente samen een beheergroep voor het gebied.
Gezamenlijke bespreking suggesties en verbeteringen
Bij het overleg waren de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Natuurmonumenten, stichting Gebete Hoond, VVV Maastricht, Buurtplatform St. Pieter-Jekerdal-Villapark, Chalet Bergrust en de indieners van het burgerinitiatief betrokken. De indieners van het burgerinitiatief hebben mee gesproken maar geven aan zich niet te kunnen vinden in de oplossingsrichting. Een aantal aangedragen suggesties zijn verwerkt, enkele anderen worden in de beheergroep besproken. De aanpassing van het hondenlosloopgebied gebeurt in de komende maanden, tegelijk met de aanleg van de centrale parkeervoorziening.

Aanpassingen
Ten opzichte van het eerdere plan wordt de corridor verbreed van 20 naar 40 meter. De oppervlakte die daarmee gemoeid is, wordt gecompenseerd langs de rand van het hondenlosloopgebied. Daarnaast komt op de plek van de huidige parkeerplaats op de berg een voorziening voor kleinere honden. Het pad door de huidige paardenweiden wordt halfverhard aangelegd zodat de helling altijd goed toegankelijk is. En door de aanleg van maaipaden wordt een tweede wandelronde gecreëerd. Het drassige gedeelte wordt opgehoogd, en wellicht aangevuld met een waterpoel. Gezamenlijk wordt bepaald hoe dit er precies uit komt te zien. Nabij Chalet Bergrust wordt wat meer ruimte gecreëerd ten opzichte van het terras.

Lees meer over het vervolgoverleg op de pagina 'stadsweide en hondenlosloopgebied'. "
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
* Wie runt deze weblog?
 
 
* Foto's van hondjes op de berg 
 
 
Waarom het losloopgebied moet en mag blijven zoals het nu is:
 
 
 
 
 
* Wil je laten weten wat jij speciaal en leuk en onmisbaar vindt aan het losloopgebied op de Sint Pietersberg? Mail dan je mening en/of foto. Je reactie zal hier worden geplaatst
 
 
   
 
 
 
 
* Voor info mail stichting De Gebete Hoond  info@gebetehoond.nl
 
 
* Om op een bericht [log] te kunnen reageren klik op 'reactie' links onder het bericht
 
  
 
Links
 
 
 
 
 
 
 
 

 

    

  
 
Lady ziet het niet zitten om verbannen te worden naar een klein veldje
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl